Hjortkött från Nya Zeeland

Hjortkött från Nya Zeeland - naturligt, gott och nyttigt!

Nya Zeeland är inte bara berömt för sin fantastiska natur, utan även för sitt progressiva lantbruk. Här finns vidsträckta betesmarker för djuruppfödning - och det är ett stort plus även vid hjorthållning. Hjorthållning följer stränga kvalitetskriterier - inga tillsatser av hormoner eller steroider görs. Det är alltså inget under att hjortkött från Nya Zeeland är både gott och nyttigt. Dessutom är det fett-, kolesterol- och kalorisnålt, och har en mild aromatisk smak. För näringsvärden i jämförelse med andra fisk- och köttprodukter, klicka här.

 

Nya Zeeland är en ö belägen i sydvästra Stilla Havet ("den vackraste änden av världen") och har mindre än 4 miljoner invånare. Ön är välsignad med en underbar och omväxlande natur. Tack vare sitt isolerade läge i Stilla Havet undgår landet många av de skadodjur och invasioner som hemsöker lantbruk och djurhållning i andra delar av världen. Med sina vida gräslandskap är Nya Zeeland naturligtvis idealiskt för uppfödning av hjort.

 

Med hjortkött från Nya Zeeland får du ta del av den fantastiska nyzeeländska naturen.

 

Förutom geografiska och klimatmässiga fördelar garanteras konsumenter i hela världen en 1A-produkt tack vare

Nya Zeelands strikta kvalitetsstandarder, som gäller för hela lantbruksdelen av hjortuppfödning, och kompletteras genom individuella program hos enskilda producenter. Kvalitetsprogrammen omfattar alla produktions och -marknadsföringssteg - från uppfödning på farmen till transport, bearbetning och försäljning.

 

För ytterligare information om hjortuppfödning och bearbetning i Nya Zeeland klicka här.

 

Här är en länk till en leverantör i sverige Moutain River